Anastrozol Sandoz 28 tabs [1mg/tab]


Sandoz labs, Arimidex

58.00

Arimidex (anastrozol) är en icke-steroid läkemedel som används för att behandla bröstcancer. Det har grundligt studerats hos kvinnor med bröstcancer mellan 5-8 decennier av liv. Det finns vissa bröstcancer som är beroende av östrogen för sin tillväxt. Arimidex fungerar genom att dämpa nivåerna av östrogen i kroppen och därmed minskar tillväxten av bröstcancer. Läkemedlet är första linjens behandling i post menopausala kvinnor med tidig bröstcancer eller de med avancerad bröstcancer trots med tamoxifen. Arimidex är ofta kombinerade med andra läkemedel för att behandla bröstcancer i post menopausala kvinnor. Läkemedlet har använts för att behandla tidig eller avancerad bröstcancer hos kvinnor alla kulturer och raser.
 

 

Farmakologi

Arimidex är inte en stor molekyl men fortfarande är det inte mycket lösliga i vatten. På grund av dess organiska struktur är det mer löslig i alkoholer som metanol, aceton, etanol och acetonitril. När tas oralt, Arimidex i levern där mer än 90% bryts till inaktiva metaboliter. Hos individer som har mild leversjukdom, cirros eller har alkoholhaltiga leverproblem, är läkemedlet säkert. Men hos personer med svår leversjukdom har drogen potential att orsaka biverkningar.

Eftersom Arimidex inte är utsöndras i urinen, kan människor med njureförsämring tar drogen utan dosering förändringar.  Dessutom behöver drog doseringen inte be ändras i de äldre personerna heller. 

 

Dosering

Arimidex i USA administreras av läkare som är specialiserade på behandling av cancer. Arimidex säljs som ett piller som innehåller anastrozol 1 mg. Utformningen av p-piller innehåller även andra inaktiva kemikalier som laktos, magnesium sterate, polyetylenglykol, natriumstärkelseglykolat och titandioxid. Dessa ingredienser gör den aktiv anastrozol mer lösligt i vatten, och göra det lättare att förbereda som ett piller.

Arimidex tas oralt vardagliga som en 1-mg tablett. Alla patienter med avancerad bröstcancer som har ordinerats läkemedlet tar det tills ett svar i tumören ses. För de patienter som tar Arimidex som en del av adjuvant (ett ämne som hjälper till och förbättrar den farmakologiska effekten av en drog) terapi, exakt varaktighet av behandlingen är fortfarande okänt men de flesta experter rekommenderar att kvinnor tar det i 5 år.

 

Verkningssätt

Vissa bröstcancer har östrogenreceptorer och dessa bröst caners är stimulerad att växa av östrogen i kroppen. Post menopausala kvinnor är den primära källan av östrogen från omvandling av androstenendione (tillverkad i binjuren) i fettvävnaden till östron. Det finns ett enzym som kallas aromatas som kan covert detta hormon till estradiol, det kvinnliga könshormonet i fettvävnaden. Studier har också visat att vissa bröstcancer ocksåinnehåller detta enzym, aromatas. I dagarna gått, ett sätt att minska nivåerna av östrogen i kroppen var genom att ta bort äggstockarna. Idag är dock är anti-östrogen läkemedel att föredra framför kirurgi. En av de första anti-östrogen läkemedel används för att behandla bröstcancer var tamoxifen. Många försök har visat att anti-östrogen läkemedel avsevärt kan minska bröst cancer.

 

Indikationer för Arimidex

Arimidex har tre allmänna indikationer beaktas:
-Arimidex rekommenderas för behandling av post-menopausala kvinnor som har tidig bröstcancer som är hormon känslig (östrogen positiva).
-Det är också indicerat som första linjens behandling av post-menopausala kvinnor som har spridning av bröstcancer antingen lokalt eller systemiskt, oavsett vilken hormonell status av bröstcancer.
-Det är också indicerat för behandling av avancerad bröstcancer hos post menopausala kvinnor som har ytterligare tillväxten av bröstcancer efter behandling med tamoxifen. Kvinnor som inte har östrogen receptor positiv bröstcancer och de som inte visar något svar till tamoxifen generellt svarar inte på Arimidex.

 

Biverkningar

Arimidex har studerats ganska bra i laboratoriet för dess biverkningar. Ytterligare, dess biverkningar hos människor har spelats in väl i ett antal kliniska prövningar. Från dessa kliniska studier uppskattas det att minst 5% av individer som tar Arimidex utvecklar

för hjärtsjukdom.

 

Oro för Arimidex

Arimidex ska inte tas av kvinnor som är gravida eftersom det finns en oro att det kan skada fostret. Alla dessa studier har gjorts på djur, finns det oro för att drogen kan ha liknande effekter i mänskligt gravid kvinna. Om en gravid kvinna tar Arimidex, bör patienten lämpligt rådde om risk kontra nytta eftersom det finns potential att förlora fostret.
 
Arimidex administreras i allmänhet aldrig till premenopausala kvinnor. Alla kvinnor som får läkemedlet alltid kräver ett graviditetstest först.
 
Alla kvinnor som tar Arimidex noga bör följas upp och utvärderas regelbundet sin bentäthet. Drogen är känt att förvärra osteoporos och öka förekomsten av frakturer. Arimidex orsakar också öka nivåerna av kolesterol i blodet.
 
I djuren åtminstone har drogen visat sig framkalla cancer vid mycket höga doser. Detta är främsta anledningen varför Arimidex inte bör tas mer än 5 år hos människor.
 
Arimidex är inte för användning hos barn och dess säkerhet har inte fastställts i denna åldersgrupp.

 

Kostnaden

Den andra stora negationen av Arimidex är dess kostnad. En 1mg tablett kan kosta allt från $5-$10, och detta kan lägga om man tar drogen under längre perioder. Det finns generiska former av Arimidex ut i cyberrymden och det finns ocksåfordringar på internet att en flytande beredning är tillgänglig. Marknaden för Arimidex är lukrativ och det finns en massa bluff konstnärer som den verkliga ersättningsprodukt med falska kemikalier. Bara köpa din Arimidex från en seriös återförsäljare eller försök och få en läkare att skriva dig ett recept. Att köpa mediciner via internet är farliga. Så i slutet köparen akta.

 

Alternativa beteckningen

Anastrzole, Anastrozol, Arimidex, Astra Zeneca

Artikelnr: 110 Kategori:

Based on 0 reviews

0.0 overall
0
0
0
0
0

Be the first to review “Anastrozol Sandoz 28 tabs [1mg/tab]”

There are no reviews yet.