Vad är steroider?

Anabola steroider är syntetiska eller humantillverkade variationer av det manliga könshormonet testosteron. Rätt terminologi är anabola androgena steroider. Anabola avser muskelbyggande och androgen avser ökade manliga könsegenskaper.

Anabolikernas huvudsakliga egenskap är att förbättra metabolismprocessen och assimilering av de ämnen som går till konstruktion av vävnader i en levande organismer med samtidig försvagning av metaboliska reaktioner associerade med sönderdelningen av komplexa organiska ämnen. Steroider stimulerar proteinmetabolismen. Anabola aktiverar en positiv kvävebalans, som också aktiverar mineralmetabolismen, vilket fördröjer kroppen kalium, fosfor och svavel som är nödvändig för proteinsyntes, vilket bidrar till kalciumretention i benen.

Steroider är derivat av testosteron, så de har en androgen effekt, det vill säga agera på typen av manligt könshormon. Som en följd tillhandahålls bildningen av en manlig muskulär figur (en av de sekundära sexuella egenskaperna).

Anabola efterliknar verkan av det manliga könshormonet – testosteron och dihydrotestosteron. Steroider påskyndar syntesen av protein i cellerna, vilket leder till allvarlig hypertrofi av muskelvävnad (denna process kallas anabolism). Det är på grund av detta som Anabola har vunnit stor popularitet inom bodybuilding. Verkan av steroider är indelad i två riktningar: anabolisk aktivitet och androgen aktivitet (som anges ovan). Kroppsbyggare såväl som idrottare använder steroider för att förbättra fysiskt utseende, öka muskelmassa och styrka och också för att minska kroppsfett och uppnå ett torrt, hårt, magert utseende med uttalad definition och vaskularitet.

Inom medicin används företrädare för klassen av dessa farmakologiska preparat vid tillstånd som observeras, till exempel efter allvarliga skador, operationer, sjukdomar; med försenad läkning av sår, brännskador; med sådana bensjukdomar som osteoporos, cancer i de sista stadierna, etc. Samtidigt med behandling av steroider krävs ökade dagliga doser av makronäringsämnen (särskilt protein), spårelement (särskilt kalcium) och vitaminer i kosten. Även om vissa steroider fortfarande används idag för att behandla vissa medicinska tillstånd och sjukdomar, så är användningen av steroider i sport, kroppsbyggande och idrottsprestanda överväga användningen av sådana föreningar i den medicinska industrin.

Steroidernas mekanism

Anabola steroider är små molekyler gjorda av kolatomer arrangerade i en ring. Deras storlek och atomsammansättning gör att de enkelt kan komma in i celler och komma in i hjärnan i cellen, kallad kärnan. Där ber de cellen att göra olika proteiner genom att fästa till små molekyler som kallas receptorer. När den anabola steroiden fästs eller binds till receptorn vet cellen att det är dags att ändra vilka proteiner den gör. Proteiner är inte bara viktiga i din diet för att bygga muskler. Alla dina celler tillverkar protein, och de är viktiga för all struktur och funktion. Anabola steroider förändrar mängden av en typ av protein som tillverkas.

Anabola steroider måste binda till receptorer i skelettmuskeln, musklerna i armar och ben som vi använder för att lyfta, för att orsaka förändringar i proteinproduktionen. I muskelceller kommer anabola steroider in i kärnan och ändrar hur mycket av vissa proteiner som görs. Proteiner som är involverade i att bygga muskler är uppreglerade, vilket innebär att steroiderna ”ökar” antalet av dem som görs. Proteiner som är involverade i nedbrytning av muskler nedregleras, vilket innebär att mindre av dem görs.

Vilka är fördelarna med steroider?
Innan du använder steroider måste du lyfta fram ett antal fördelar som ger dessa ämnen. Bland dem är:

Märkbar ökning av effektprestanda;

Öka muskelstorleken och kvaliteten;

Återställningsperioden är mycket effektivare (du kan träna mycket oftare);

Tack vare farmakologiskt stöd blir idrottsman mer motståndskraftig;

Användningen av vissa anabola ökar styrkan under cykeln;

Positiva psykologiska förändringar (ökad lust att träna);

Atleten har god aptit.

Öka hjärt- och uthållighet;

Främjar fettförlust;

Påskyndar kroppens metabolism;

Tappar överskottsvikt;

Uttalad muskeldefinition och vaskularitet.

Du kan se att steroider har ett antal fördelar. Det är med hjälp av farmakologiskt stöd atlet kan tävla i tävlingar. Både aktiva idrottare och amatörer som vill bygga en perfekt kropp kan använda anabola. Samtidigt är det viktigaste att kontakta en bra specialist för att han ska kunna göra en steroidcykel korrekt. I detta fall är risken för hälsoskada minimal.

Vilka typer av steroider finns det?
Steroider finns i orala och injicerbara former. Vissa kan också finnas i en mängd olika geler. Varje steroidform har sina för- och nackdelar. Det finns också individer som föredrar en form framför en annan av olika skäl. Det handlar om personlig preferens när du väljer orala eller injicerbara steroider.

Orala steroider produceras i form av tabletter och kapslar. Vissa steroider finns endast i oral form medan andra finns i både oral och injicerbar form. Vi belyser huvuddragen hos dessa läkemedel:

Tabletter användningen av anabola steroider representerar en fara för levern;

Varaktigheten av orala steroider är liten, vilket orsakar plötsliga förändringar i hormonnivåerna;

För att upprätthålla en enhetlig anabola bakgrund bör tabletter tas flera gånger under dagen (i lika delar och beroende på steroiden);

Tabletterade läkemedel utsöndras snabbt från kroppen;

De används ofta av såväl nybörjare som idrottare som inte tål injektioner.

Injicerbara steroider finns i ampuller och injektionsflaskor, som finns tillgängliga på marknaden i stora mängder. Följande kriterier för dessa anabola bör särskiljas:

Långsiktiga effekter på kroppen;

En enhetlig anabola bakgrund under hela steroidcykeln;

Spår av injicerbara steroider kan upptäckas under en mycket lång tidsperiod;

Inga risker för levern.

Smärta på injektionsstället kan associeras med vissa injicerbara steroider.

Detta är några av de viktigaste uppgifterna om orala och injicerbara steroider i kroppsbyggande som kan vara mycket fördelaktiga för alla idrottare och / eller kroppsbyggare.

Vilka är de bästa bulkingsteroiderna?
Om du bestämmer dig för att få muskelmassa med steroider, låt oss titta på bedömningen av dessa läkemedel:

– Deca Durabolin rankas först på rankningen, eftersom det är en av de säkraste steroiderna att få muskelmassa, vilket är mycket effektivt. Dessutom har det en smärtstillande effekt och främjar snabbare återhämtning av de skadade lederna.
– Dianabol har en ledande position bland orala steroider. Det låter dig öka muskelmassa och styrka på kort tid men kan också förknippas med vattenvikt till följd av dess användning.
– Testosteron Enanthate, Testosterone Cypionate och Sustanon 250 används ofta i steroidcykler för att uppnå höga resultat inom kroppsbyggande. Injicerbar testosteron hjälper till att öka muskelvolymen och ger kroppen lättnad.
– Anadrol är en mycket populär steroid som inte bara ökar muskelvolymen utan också leder till en ökad styrka.
– Equipoise är en utmärkt steroid för muskelbyggande, presenterad i en injicerbar form. Uppnå resultat med detta anabola kan vara på kort tid, och det förbättrar också aptiten och processen för proteinsyntes i kroppen.

Valet av vilka bulkingsteroider man bör tänka på när man skapar en cykel beror på varje individ och hans / hennes önskade mål. Att ha kunskap om hur steroider fungerar kan maximera sin potential när de staplas i en cykel. För nybörjare är det alltid viktigt att göra tillräckligt med forskning och be någon som har erfarenhet av steroider om råd. I vår katalog kan du hitta alla anabola som beskrivs ovan.

Vilka steroider att använda för deffning?
Nästan alla steroider kan förbättra fettförbränningsprocessen. Det är dock viktigt att alla positiva effekter av att bli av med fett inte överlappas av vätskeansamling. Därför, för skärcykel, välj steroider, som mest aktivt påverkar nedbrytningen av fettvävnad och inte har någon aromatisering.

– Anavar är ett utmärkt val för både män och kvinnor. Det sägs att Oxandrolone förbättrar styrka och uthållighet utan att orsaka en stark muskelväxt. Det är en av de säkraste steroiderna och kallas ibland ”tjejsteroid” på grund av de milda biverkningarna. Denna steroid är ganska dyr.

– Masteron är en av de säkraste steroiderna som kan ta bort övervikt och sätta din kropp i kontroll. Som praxis visar hör inte detta anabola till de starka, så det försöker ofta använda i en cykel med andra steroider. För att Masteron ska fungera maximalt måste användaren redan uppvisa en låg kroppsfettprocent och följa en strikt diet tillsammans med regelbunden träning.

– Testosteronpropionat är inte dyrt som andra steroider men anses vara en extremt effektiv anabole steroid. Det används ofta när man skär eller bygger kvalitetsmuskler.

– Trenbolone Acetate är en stark anabola steroider som hjälper till att uppnå torr muskelmassa i stora mängder. Denna steroid används ofta av erfarna idrottare och rekommenderas inte för användning av dem som aldrig har använt steroider. Några av biverkningarna i samband med Trenbolone kan vara extremt hårda och kan avskräcka en nybörjare från att testa andra steroider i framtiden.

– Turinabol är en annan steroid som bör användas av de med lite mer erfarenhet än en nybörjare. Trots att Turinabol sägs vara milt och säkert, anses det också vara kraftfullt när den används korrekt. Uttalad anabolisk process hjälper till att främja kvalitet på muskeldefinition.

– Winstrol finns både i oral och injicerbar form. Stanozolol ökar styrka och uthållighet och håller också din muskelmassa utan uppenbar anabolism. Effekterna av båda formerna är desamma; emellertid föredrar vissa den orala formen eftersom injektionerna kan vara ganska smärtsamma.

Kom ihåg att varje steroid har sina egna doser, så det är upp till dig hur säkra och effektiva dina skärcykler kommer att vara. Alla dessa steroider presenteras i katalogen på vår webbplats.

Hur använder du cykler för steroider?
För att uppnå goda resultat från användningen av steroider rekommenderas det att införa följande regler eller riktlinjer:

Cykellängder varar vanligtvis från åtta veckor till tjugo veckor beroende på erfarenhetsnivån och steroiderna som används i en cykel.

Orala steroider bör uteslutas eller förkortas till 3-4 veckor i början av cykeln (med undantag för icke-toxiska piller för levern, såsom Oxandrolone 10 mg, Primobolan Tablets eller Stanozolol 10 mg). Detta gäller särskilt användningen av sådana anabola som Oxymetholone 50 mg och Methandrostenolone 10 mg.

För att uppnå en uttalad anabola effekt rekommenderas det att minska dosen med hälften.

Om du arbetar för att öka muskelmassan bör proteinintaget i maten vara minst 3-3,5 gram per två kilo kroppsvikt per dag, och kaloriinnehållet ska vara 40 kcal per två kilo kroppsvikt per dag.

Uppmärksamhet! När du kör steroidcykler, bygg alltid ditt träningsprogram kring din cykel och dina mål. Att trycka på tung vikt kan vara lättare under en bulkningscykel när extra kalorier konsumeras. När du klipper, kan inte kalorifattiga dieter kroppen lyfta lika tungt i gymmet. Träna smartare, inte svårare och lyft för att passa din cykel och ditt mål.

Vad gäller efter cykelterapi?
Post Cycle Therapy (PCT) är en kombination av icke-steroida läkemedel som används i alla sporter efter en steroidcykel för att minimera möjliga biverkningar. PCT spelar en mycket viktig roll, särskilt i fall där höga doser av steroider har använts under cykeln, liksom om intagets längd var mer än en månad.

De huvudsakliga målen för att tillämpa efterbehandlad behandling:

Snabb återhämtning av normala hormonnivåer, som var innan steroidcykeln;

Bevarande av resultat och ökad muskelmassa;

Eliminering av plötslig ökning av kataboliska hormoner (kortisol);

Minimera ”rollback” efter användning av steroider;

Kämpa med eventuell atrofi av testiklarna;

Förhindra alla eventuella ytterligare biverkningar.

De vanligaste tillskotten som används för PCT är Clomid, Nolvadex och HCG. Vanligtvis varar postcyketerapi mellan tre till fyra veckor och bör börja någonstans från sex till åtta timmar efter en cykel upp till två veckor efter avslutad cykel. Se till att du gör dina läxor på doserna Clomid, Nolvadex eller HCG som du planerar att ta för PCT. Var och en av dessa kosttillskott är associerade med biverkningar som inkluderar huvudvärk och illamående; emellertid kommer resultat och biverkningar att variera från person till person.

Vilka är biverkningarna av steroider?
Att använda överskottsdoser av steroider under en kontinuerlig tidsperiod kommer att ge användaren en högre risk för uppkomsten av negativa biverkningar. Under många års steroidanvändning kan oriktiga funktioner hos organ äga rum samt en förändring i individens fysiska utseende. Trots detta kan vissa egenskaper hos anabola (till exempel påverkan på muskeltillväxt) anses gynnsamma. Genetik kommer att spela en nyckelroll i hur kroppen kan tolerera alla steroider som injiceras eller intas.

Hos män orsakar steroider en kortvarig ökning av sexuell lust, där det minskar mängden testosteron som produceras. Kan förekomma komprimering av testiklarna, som hotar infertilitet.

Kvinnor efter användning av steroider kan ha en ihållande minskning av röst, oregelbunden menstruation, hudförändringar, hårväxt i kropp och ansikte. Hos båda könen orsakar höga doser av anabola gynekomasti (brösttillväxt). På kroppen visas ofta finnar, vilket lämnar permanenta ärr. Ofta finns det smärtsamma kramper i musklerna.

Resultatet av användningen av steroider hos ungdomar kan vara en nedgång i tillväxten av kroppen. Detta beror på den för tidiga stängningen av basen på de långa benen. De kommer att vara lägre tillväxt än sina kamrater på 20-30 centimeter.

Långvarig användning av steroider påverkar de flesta inre organ negativt. Oral administrering av anabola belastar levern, vars uppgift är att ta bort giftiga ämnen. Om blodet är mättat med hormoner kan levern inte ta bort dem. Vi kan säga att det fungerar i hög hastighet. Med tiden kan detta leda till inflammation, gallstagnation, blödning samt godartade eller maligna tumörskador.

Steroider påverkar också cirkulationssystemet. De orsakar högt blodtryck, vilket åtföljs av huvudvärk och synskador. Brott mot blodcirkulation hotar njurfel, hjärtinfarkt och till och med stroke kan uppstå. Anabola har också en skadlig effekt på blodkoagulation. Att sänka blodnivåerna och ändra förhållandet mellan lipider bidrar till utvecklingen av åderförkalkning och hjärtsjukdomar.

ORALA STEROIDER
Orala steroider är populära på grund av den bekväma formen för mottagning. Du behöver bara svälja och dricka vatten. Oftast används av nybörjare idrottare i den första cykeln och kroppsbyggare som är rädda för injektion. Professionella idrottare använder dem i kombination med injicerbara steroider.

INJICERBARA STEROIDER
Injicerbara steroider är det mest effektiva sättet att öka din prestanda i gymmet och få kroppen av dina drömmar. De är säkrare för levern och har en lång halveringstid. Professionella rekommenderar att du använder dem i kombination med orala steroider för att få bästa resultat.